Hey hallo !!          

 Wat leuk dat je ons hebt gevonden. Van harte welkom op de site van :

Wie zijn de personen achter theatertuin DE MAATSCHAP?
theatertuin DE MAATSCHAP is in augustus 2020 opgericht door Eric van der Ploeg , ruim 25 jaar amateurtoneelacteur en speelde in diverse stukken bij diverse verenigingen en Cok Sjoukens, 50 jaar bezig in het amateurtheaterwereldje, waarvan de laatste 20 jaar ook als regisseur bij drie amateurtoneelgroepen. Cok liep al veel langer rond met de wens om een theatergroep op te richten en samen met Eric hebben zij nu deze 'stoute' stap gezet. Zodoende zijn wij dus dit (amateur)theater-initiatief gestart en opereren we vanuit de omgeving  Alkmaar.


Wij zijn theatertuin DE MAATSCHAP gestart met als doel: het maken van opmerkelijke en kwalitatief hoogstaande (amateur)theatervoorstellingen, voorzien van hedendaags, waarachtig en authentiek spel, in genres variërend van realistisch eigentijds drama tot tragikomedie. Hier ligt onze passie en die willen we graag uitdragen door jaarlijks een stuk op de planken brengen voor de echte theaterliefhebber! Daarnaast staat ook gezelligheid bij ons hoog in het vaandel, want het is en blijft tenslotte ook een hobby.


- We repeteren wekelijks op de woensdagavond  van 19.45 uur tot 22.30 uur in PCC Oosterhout   aan de Vondelstraat 41 te  Alkmaar.

- De contributie is  € 100,-- p.p. per seizoen.

- Repetitieperiode is van maart tot en met oktober, met een vakantieperiode van circa vier weken; dit stemmen we per           seizoen met elkaar af. Dan komt het totaal ongeveer  dertig repetities wat voldoende zal zijn voor een prachtige productie.
-  Aanvang nieuwste seizoen staat gepland voor begin  maart 2023. (deo volente)

- We zijn voornemens om per seizoen 2 voorstellingen te geven in het dan tot theater omgebouwde PCC Oosterhout. 

- We verwachten wel dat je je aan je rol committeert en dat je zoveel als mogelijk aanwezig bent op de repetities, want het is niet prettig voor de tegenspelers als je absent bent. Bovendien is er altijd wel iets te doen. Denk aan: souffleren, regie-ondersteuning of invallen voor iemand die een avond verhinderd is. Verder is het gewoon leuk, leerzaam en gezellig als je er bent!

Lijkt het je leuk om je bij ons aan te sluiten en voor of achter de schermen iets voor ons te kunnen betekenen of zie jij het misschien wel zitten om één van de rollen te dragen? 

Mail dan je naam, leeftijd, pasfoto en telefoonnummer naar theatertuin DE MAATSCHAP en vertel in het kort iets over jezelf en de toneelervaring die je wel of juist niet hebt!


 

Met een vriendelijke en artistieke groet,

 

Het Stuurcomité 

theatertuin DE MAATSCHAP  

Wil je reageren? Dat kan HIER !


Reactie plaatsen

Reacties

Vincent Bakker
2 jaar geleden

Heej theatertuin DE MAATSCHAP, wat goeeeeeeeeeeeeeed!! Een echte vereniging.. gefeliciteerd en op naar veel mooie voostellingen.

Cok Sjoukens
2 jaar geleden

Leuk bericht Robert Jan, misschien de site goed in de gaten houden en wellicht zien we elkaar op een uitvoering.. tot die tijd; stay tuned!!

Robert Jan Peters
2 jaar geleden

Heel veel succes. Heb ooit de rol van Jan mogen spelen in een productie in Amsterdam. Nu woon ik in de Hofstad en repeteren in Alkmaar zou wat moeilijk worden.
Robert Jan

Wil je reageren, een boodschap achterlaten, je hart luchten of nog meer weten?

Laat het ons weten!! 

theatertuin DE MAATSCHAP

 

is altijd opzoek naar  MENSEN !!  Mensen van voor en achter de schermen, mensen die iets op de planken willen doen, mensen die daar liever van wegblijven, mensen die hand & spandiensten willen verrichten, mensen die iets met licht of geluid, het maakt niet uit..

Een ieder met een positieve en gezellige levenshouding is van harte welkom!!

MAIL ONS